3 avantaje care recomanda centralele pe peleti pentru incalzire

Incalzirea casei reprezinta o necesitate de care nu putem scapa, oricat de mult ne-am dori asta. Traim intr-o zona in care iernile sunt destul de lungi asa ca trebuie sa ne asiguram confortul termic apeland la fel si fel de solutii de incalzire.

Cei care locuiesc in zonele urbane sunt norocosi, deoarece incalzirea poate fi realizata cu ajutorul unei centrale pe gaz, ceea ce este foarte confortabil. Disconfortul apare insa atunci cand nu ai la dispozitie o astfel de retea de gaze naturale in zona, iar astfel nu iti ramane decat varianta folosirii combustibilului solid pentru incalzire.

Din acest punct de vedere alegerea este dificil de realizat, iar asta din cauza numeroaselor optiuni disponibile pe piata sistemelor de incalzire. Cu toate acestea, noi credem ca peletii pot fi considerati a fi o alegere foarte inspirata pentru incalzire, iar folosirea lor intr-o centrala pe peleti este de departe o solutie excelenta.

De ce spunem asta? Ei bine, avem o multime de argumente care ne sustin opinia. Iar pentru a te convinge si pe tine iti vom prezenta 3 avantaje principale ale centralelor pe peleti. Iata care sunt acestea:

Autonomie foarte extinsa

Unul dintre primele motive pentru care ar trebui sa optezi si tu pentru o centrala pe peleti este faptul ca are o autonomie foarte extinsa. Ce presupune aceasta autonomie in cazul centralelor pe peleti?

Autonomia reprezinta durata de ardere a unui buncar plin cu peleti. Iar cu cat aceasta autonomie este mai mare, cu atat si confortul creste considerabil. In cazul centralelor cu peleti, atata timp cat vei umple intreg buncarul de 180 kg cu peleti, atunci te vei putea bucura de o autonomie extinsa cu cat mai putin efort.

Suna bine, nu?

Consum foarte redus

Consumul reprezinta un alt detaliu care ar trebui sa ne preocupe ori de cate ori ne cumparam un sistem de incalzire. Iar asta deoarece incalzirea vine, de regula, la pachet cu costuri destul de mari, asa ca trebuie sa depunem toate eforturile pentru a reduce aceste costuri.

Iar o masura prin care poti reduce aceste costuri pentru incalzire este intocmai folosirea unei centrale pe peleti. Acestea folosesc un tip de combustibil cu un randament de peste 92% ceea ce inseamna eficienta maxima cu o cantitate relativ redusa de combustibil.

Prin urmare, consumul este mic si la fel vor fi si costurile pentru incalzire atata timp cat alegi centralele pe peleti.

Intretinere foarte usor de realizat

Dat fiind faptul ca centralele pe peleti au fost foarte mult automatizate de-a lungul timpului, o mare parte dintre lucrarile de intretinere se fac automat si nu mai necesita interventia ta. Prin urmare, putem afirma faptul ca intretinerea centralelor pe peleti este foarte usor de realizat si necesita eforturi minime ce pot fi depuse fara a pierde prea mult timp.

Acestea fiind spuse, ai acum 3 motive foarte bine intemeiate pentru care ar trebui sa iti incalzesti casa folosind o centrala pe peleti. Intra pe centrale-pellet.ro pentru a descoperi cele mai bune centrale pe baza de peleti.

Lasă un răspuns