Incalzirea prin pardoseala si modul optim in care aceasta ar trebui sa fie folosita

Incalzirea in pardoseala devenit de foarte mult timp extrem de populara. Se pare ca una din doua persoane aleg un astfel de sistem.

Cu toate acestea, unele prejudecati cu privire la aceste instalatii de caldura persista chiar daca nu au niciun fundament real. Sunt prea lente, scumpe si chiar periculoase pentru persoanele cu probleme de circulatie, aceasta fiind opinia larg raspandita, fara niciun fel de dovada in sensul acesta.

De asemenea, se spune ca instalatiile de caldura in podea favorizeaza problemele cu articulatiile de la picioare, desi nici acest lucru nu a fost dovedit inca. Daca instalatia este amplasata sub frigider acesta se va strica sau va consuma mai mult curent pentru a se raci, un alt mit foarte surprinzator.

Pentru incalzirea in pardoseala, conductele de incalzire sunt acoperite cu sapa.  Vechii romani apreciau incalzirea in pardoseala pentru ca aceasta ofera un confort placut si o senzatie de caldura foarte benefica pentru picioare. Astazi nu s-a schimbat nimic.

Tot mai multe persoane folosesc in prezent incalzirea prin pardoseala drept cel mai eficient mod de incalzire. O recomandare este sa fie folosite si termostate Salus Romania pentru a regla corect sistemul de incalzire.

De cele mai multe ori puteti economisi si mai multi bani, deoarece un sistem de incalzire prin pardoseala consuma mai putin decat o un sistem de incalzire automat cu calorifere de perete.

Un radiator necesita temperaturi mai ridicate care ajung pana la aproximativ 50 pana la 60 de grade, explica specialistii care se ocupa de sistemele de incalzire a suprafetei si racire a suprafetei. In comparatie, incalzirea in pardoseala are nevoie de aproximativ 35 de grade pentru a incalzi bine casa.

In plus, incalzirea in pardoseala – spre deosebire de caloriferele de pe perete – isi degaja caldura pe o suprafata mare. Temperatura uniforma in toata camera este perceputa de majoritatea oamenilor ca fiind mult mai placuta decat caldura radiata de un calorifer.

In plus, deoarece picioarele foarte sensibile la frig intra in contact cu podeaua calda, temperatura camerei poate fi cu aproximativ doua grade mai mica decat cea data de caloriferele obisnuite, fara ca acest lucru sa se simta. Temperatura perceputa este aceeasi. Se poate ajunge si pana la economii de 15% astfel.

Cu toate acestea, persista prejudecata conform careia sistemele de incalzire in pardoseala sunt mai scumpe decat radiatoarele obisnuite – cel putin in cand vine vorba de achizitie. Aceasta evaluare este complet gresita, arata un studiu al Universitatii Tehnice din Berlin.

In cazul diferentelor de pret mici oferite de furnizori, costul unei incalziri in pardoseala, este nesemnificativ mai mare decat cel pentru caloriferele clasice. Acest lucru nu are cum sa determine renuntarea la incalzirea prin pardoseala care ofera pe termen lung o economie mult mai mare de energie si mai mult confort.

Inainte de a alege instalatia de incalzire prin pardoseala este foarte important sa comparati preturile pentru a lua cea mai buna decizie si pentru a beneficia de cele mai bune preturi de montaj si achizitie.

 

Lasă un răspuns