Mercedes-Benz Vito in topul celor mai apreciate masini utilitare

Mercedes-Benz Vito este un utilitar produs de Mercedes-Benz. Este disponibil ca o camioneta cu panou standard pentru marfa (numita Vito) sau cu spatii  pentru pasageri (numita clasa V sau Viano).

Clasa V / Viano este un MPV mare. Prima generatie a iesit la vanzare in 1996. A doua generatie a fost introdusa in 2004, iar vehiculul a primit noul nume Viano.

In 2010, vehiculul a fost confectionat facelift cu bara de protectie fata si spate modificata. Interiorul a fost, de asemenea, imbunatatit cu materiale moderne si tehnologie noua. A treia generatie a fost lansata in 2014 si a revenit la numele de Clasa V.

Prima generatie Mercedes-Benz Vito a fost produsa intre 1996 si 2003. Este alimentat fie de un motor diesel cu pana la 120 CP, fie de un motor pe benzina cu pana la 140 CP si o tractiune pe fata.

Gama de motoare pe benzina este formata din doua unitati vechi de la Mercedes (113 si 114) si un motor Volkswagen 2.8 VR6. In ceea ce priveste motoarele diesel, sunt disponibile motoare vechi 2.3 cu si fara turbo si, de asemenea, motoare CDI 2.2 moderne.

Viano poate fi transformat intr-un transportor de opt locuri, montand doua banci cu trei locuri in spate. Toate scaunele din spate culiseaza, se inclina si pot fi intoarse unul cu fata la celalalt. De asemenea, pot fi rabatate sau scoase complet pentru a creste capacitatea de incarcare.

Cu toate scaunele scoase, Viano Extra-Long poate gazdui pana la 4.610 litri de marfa cu o sarcina utila de 930 kg. Poate remorca 2.500 kg  si o remorca fara franare de 750 kg.

Doua airbag-uri frontale si  airbag-urile laterale din fata sunt dotate ca standard, airbag-urile cortina fiind disponibile ca optiune.

De regula sunt echipate cu controlul electronic al stabilitatii (ESP), sistemul de control al tractiunii (ASR), sistemul de franare anti-blocare (ABS), distributia electronica a fortei de franare (EBV) si asistenta la frana (BAS). Daca BAS este activat, avariile clipesc pentru a avertiza urmatorii soferi ca soferul Viano efectueaza o manevra de franare de urgenta.

Fiecare scaun este prevazut cu o centura de siguranta in trei puncte, cu intinzator si limitator de forta si cu tetiera reglabila.

Viano a fost supus testelor de siguranta auto Euro NCAP in 2008 si a obtinut urmatoarele calificari: 32,66 de puncte din 37. Este singura autoutilitara din Australia si Asia care a obtinut ratingul maxim de cinci stele.

Masina este in general folosita pentru transportul de marfa si muncitori iar cei care au nevoie de piese auto pentru Mercedes Vito 111 CDI sau pentru alte modele din gama le pot gasi cu usurinta. Utilizatorii semnaleaza faptul ca aceste masini au tendinta sa reziste la nesfarsit, daca piesele lor sunt inlocuite la timp.

Inlocuirea componentelor la timp si reviziile periodice sunt foarte importante pentru orice masina, iar un proprietar responsabil isi intretine masina ca la carte pentru a o avea in stare optima in fiecare moment cand are nevoie de ea.

Lasă un răspuns