Din ce materiale sunt realizate ramele pentru ochelari?

Diferite materiale ale ramei ochelarilor va extind foarte mult optiunile pentru un aspect nou. In timp ce cautati o oferta rame ochelari vedere sau ochelari de soare, adresati-va opticianului pentru sfaturi despre varietatea de culori, durabilitate, usurinta, branduri preferate, materiale hipoalergenice, unicitate si pret.

De fapt, gasirea ochelarilor cu calitatile care sunt cele mai importante pentru dvs. ar putea fi la fel de simpla ca alegerea materialului cadru potrivit deoarece fiecare tip are propriile sale forte unice.

Plastic

Daca doriti culorile curcubeului, Zyl (zylonite, sau acetat de celuloza) este materialul. Zyl este o optiune foarte rentabila si creativa pentru ochelari si este extrem de usoara.

Unii producatori folosesc de asemenea propionat de acetat de celuloza, un material pe baza de nailon, care este hipoalergenic. Este usor si are mai multa transparenta si luciu decat alte materiale plastice. Daca criteriul dvs. principal pentru un cadru este luminozitatea, atunci luati in considerare cu certitudine cadrele de propionat.

Ochelarii de vedere din nailon au fost introdusi la sfarsitul anilor 1940. Din cauza fragilitatii si a altor probleme, producatorii de ochelari au trecut la nylon amestecat (poliamide, co-poliamide si gliamide). Ramele de nailon amestecate de astazi sunt puternice si usoare.

Nylon este, de asemenea, un material premier pentru cadre sportive si de performanta, realizate in mod obisnuit din materiale grilamide sau trogamide, care sunt foarte rezistente la cald si rece si sunt mai flexibile, dar si rigide.

Poate suna ciudat, dar plasticul din ulei de ricin (de fapt, uleiul de seminte de ricin) este folosit acum in unele ochelari. Folosit in mod traditional ca un laxativ, un ingredient de sapun si un lubrifiant pentru masini, uleiul de ricin se transforma, de asemenea, in piese auto din plastic, impreuna cu alte materiale plastice nemetalice.

Motivele dezvoltarii plastice a uleiului de ricin includ pretul ridicat al petrolului si usurinta in crestere a plantelor de fasole de ricin in locuri in care alte plante rentabile nu se dezvolta.

Ramele din plastic au unele dezavantaje. Acestea sunt mai usor de rupt decat ramele metalice, ar arde (dar nu sunt usor de aprins), iar imbatranirea si expunerea la lumina solara diminueaza usor rezistenta lor. Culoarea poate disparea in timp, dar nu la fel de mult cu materialele moderne.

Metal

Monel – un amestec de oricare dintre o gama larga de metale – este materialul cel mai utilizat in fabricarea de cadre pentru ochelari. Malleabilitatea si rezistenta la coroziune sunt pluse.

Desi majoritatea cadrelor monel sunt hipoalergenice, este posibil ca persoanele cu pielea sensibila sa sufere iritatii daca monelul se odihneste direct pe fata lor. Dar acest lucru este prevenit daca se foloseste tipul potrivit de placare, cum ar fi paladiu sau alte optiuni fara nichel.

Titanul si beta-titanul sunt, de asemenea, materiale populare pentru rame de ochelari. Titanul este un metal gri-argintiu care este usor, rezistent, rezistent la coroziune. Acesta a fost folosit pentru orice, de la nave spatiale la dispozitive medicale implantabile, cum ar fi supapele cardiace.

Beriliul, un material metalic gri, este o alternativa mai ieftina la ochelarii de titan. Rezista la coroziune si la patare, facandu-l o alegere excelenta pentru purtatorii care au o aciditate ridicata a pielii sau petrec o perioada buna in sau in jurul apei sarate. Beriliul este, de asemenea, usor, foarte puternic, foarte flexibil (ceea ce face usor pentru un optician

pentru a va adapta ochelarii) si disponibil intr-o gama larga de culori.

Lasă un răspuns