Diferentele dintre panouri presurizate si panouri nepresurizate

Distribuitorii de panouri solare din Romania pun clientilor la dispozitie doua tipuri de sisteme, iar acestea sunt panouri solare presurizate si panouri solare nepresurizate.

Intre cele doua tipuri de panouri solare exista o serie importanta de diferente, pe care clientii trebuie sa le aiba in vedere in momentul in care se hotarasc sa achizitioneze un asemenea sistem.

PANOURI SOLARE PRESURIZATE

Presiunea este exercitata asupra rezervorului, iar un panou solar presurizat este folosit pentru a produce apa calda menajera. Acesta are un regim inchis, care in cele mai multe cazuri, asigura o presiune mai mare a apei, insa trebuie mentionat faptul ca un asemenea panou solar prezinta un risc mai mare.

In momentul in care nu este utilizata toata apa, trebuie precizat ca aceasta se incalzeste, ceea ce in mod automat inseamna ca va creste nivelul presiunii. Din aceast motiv, este posibil ca la un anumit moment dat panoul sa cedeze. Anumite rezervoare dispun insa de elemente de siguranta, cum ar fi diferite supape dotate cu functia de refulare in caz de presiune excesiva.

Cel mai important avantaj al acestui sistem este acela ca ofera o presiune obisnuita pentru apa calda, insa tebuie facuta precizarea ca riscul cel mai mare posibil pe care il presupune, este defectarea supapei de protectie.

De-asemenea, precizam faptul ca un panou solar presurizat mai costisitor decat cel nepresurizat si are o amortizare lenta.

Cei care au de gand sa cumpere un astfel de sistem de panouri solare presurizate, este necesar sa aiba la cunostinta faptul ca pun panou solar presurizat este dependent de un boiler de stocare si de o automatizare.

De-asemenea, specialistii ne amintesc ca un asemenea panou solar functioneaza independent de temperatura de afara, iar tuburile sale precizam ca sunt vidate si astfel se remarca printr-o performanta deosebita.

Panourile solare presurizate functioneaza fara probleme pana la -20 de grade Celsius, iar vestea buna este ca tuburile avariate pot fi schimbate foarte usor daca este cazul. Din punct de vedere al raportului calitate-pret, se poate spune ca aceste panouri sunt cele mai bune de pe piata.

MODELELE NEPRESURIZATE

Sunt foarte populare in Romania, in primul rand datorita faptului ca produc apa calda menajera fara a folosi alta sursa de energie. Investitia in astfel de panouri solare nepresurizate este astfel amortizata in cel mult 2 ani de zile.

Aceste panouri functioneaza chiar si in momentul in care temperatura aerului de afara este foarte scazuta. Aceste panouri au in componenta un suport, diverse tuburi la vid, un rezervor nepresurizat si un vas, care comanda pornirea sau oprirea alimentarii.

In ceea ce priveste raportul calitate-pret al acestor panouri, precizam ca si aici este unul de exceptie, iar produsele pot fi folosite cu o foarte mare usurinta. Aceste panouri dispun de un sistem de instalare foarte simplu si se monteaza rapid.

In zilele de vara cu mult soare, aceste panouri cu siguranta furnizeaza un volum de 100% din apa menajera necesara.

De precizat este faptul ca acestea sunt cele mai ieftine si cele mai simple sisteme de incalzire a apei de pe piata, iar acest lucru se datoreaza faptului ca nu sunt dependente de o anumita retea electrica. In plus, aceste panouri produc o cantitate de energie, care este oferita in mod gratuit.

Panourile solare nepresurizate scad costurile necesare pentru incalzirea apei, sunt usor si de montat dar si de utilizat, si se gasesc la preturi foarte atractive.

Vestea buna pentru cei care isi doresc asemenea panouri, este aceea ca isi pot recupera mai rapid banii decat daca ar fi optat pentru panouri presurizate

Lasă un răspuns