Ce este un sistem UPS?

Un UPS, la nivelul sau cel mai de baza, este un sistem de alimentare cu baterie de rezerva, care furnizeaza suficienta energie pentru ca echipamentul sa se inchida in mod corespunzator cand alimentarea cu energie electrica esueaza. Acesta ajuta la prevenirea pierderii de date si la minimizarea stresului pe care le provoaca o inchidere dificila a echipamentelor electronice.

UPS-ul este, de asemenea, un dispozitiv de protectie la supratensiuni care protejeaza dispozitivele conectate de probleme de alimentare, cum ar fi supratensiuni sau tensiuni anormale, care pot deteriora, reduce durata de viata sau afecteaza performanta echipamentelor si dispozitivelor electronice.

Ce tipuri de sisteme UPS exista?

Sistemele UPS au trei topologii sau categorii diferite, pe baza tipului de protectie de putere de care aveti nevoie. Cele trei topologii sunt Standby, Line-Interactive si Double-Conversion.

Ce tipuri de probleme de putere am?

Multi oameni sunt constienti de un singur tip de problema de putere: o intrerupere de curent electric. Pot exista insa si alte probleme cuma ar fi fluctuatiile tensiunii electrice, si altele.

Ce tip de UPS mi se potriveste?

Pentru aceasta intrebare raspunsul este unul cat se poate de simplu, si anume ca veti alege UPS-ul potrivit in functie de necesitati. De exemplu, daca doriti sa protejati centrala termica, atunci este necesar sa va indreptati atentia spre un ups centrala termica, iar la Vexio veti putea descoperi diferite astfel de echipamente.

Un UPS ProSinus 500, 500W, 230 VA pentru CENTRALE TERMICE de la Kemot poate reprezenta cea mai buna solutie pentru protejarea cenralei termice.

Acesta functioneaza atat ca sursa de alimentare neintreruptibila, cat si ca redresor sau ca si convector. Acest UPS dispune de un ecran clar si transparent cu LED-uri, care indica toate stãrile de functionare – Alimentare – Tensiune de intrare – Tensiunea si frecventa semnalului de iesire – Nivelul de incãrcare a bateriei.

Cat de mare trebuie sa fie UPS-ul meu?

Pentru ca UPS-ul sa functioneze corect, acesta trebuie sa fie suficient de mare pentru a suporta toate echipamentele conectate. Va trebui sa gasiti capacitatea UPS-ului si sa tineti cont de ea. Capacitatea este cat de multa putere poate furniza un sistem UPS (masurat in W).

Cu cat este mai mare capacitatea, cu atat mai multe pot fi echipamentele electronice si dispozitivele pe care echipamentul le poate sprijini. Pentru a gasi capacitatea UPS, va trebui sa calculati sarcina. Incarcare este cantitatea combinata de energie fiecare utilizare dispozitive.

Pentru a identifica incarcatura, efectuati o lista de echipamente, inclusiv cantitatea totala de wati pe care fiecare echipament trebuie sa o execute corect. Includeti toate dispozitivele pe care un UPS va trebui sa le suporte. Daca un echipament are o sursa de alimentare redundanta, contorizati doar puterea unei ONE sursa de alimentare.

Daca nu sunteti sigur de numarul de baterii de care aveti nevoie, consultati producatorul sau specificatiile sursei de alimentare din manualul de utilizare.

Asadar, acestea sunt cateva detalii importante pe care trebuie sa le cunoasteti in momentul in care trebuie sa alegeti un UPS pentru acasa, si in mod special unul pentru centrala termica.

Lasă un răspuns