Cum sa iti cumperi un microfon wireless?

Cel mai frecvent utilizat in aplicatiile de sunet live, un sistem cu microfon fara fir permite interpretilor si prezentatorilor sa se miste liber in jurul scenei, fara restrictionarea unui cablu de microfon.

Un sistem fara fir poate fi uneori o necesitate, de exemplu, in productiile de teatru care pot necesita ca fiecare artist sa aiba propriul microfon mic ascuns pe corpul lor.

Incercati asta cu un microfon cu fir! Exista multe consideratii de care sa tineti cont pentru a va asigura ca achizitionati sistemul fara fir potrivit pentru aplicatia dvs. si acest ghid este aici pentru a va ajuta. Intrati pe seturi microfoane wireless ieftine si veti gasi cele mai bune solutii.

Un sistem wireless va permite, in esenta, sa aduceti semnale audio  la sistemul de sunet fara a utiliza cabluri.

Cele doua componente pe care le veti gasi intotdeauna intr-un sistem fara fir sunt transmitatorul (emitatoarele), care raman pe scena aproape de muzicieni sau interpreti; si receptorul, care receptioneaza sunetul de la emitatoare si, in general, stau aproape de pozitia de amestecare a sunetului.

Un sistem fara fir conceput in mod corespunzator ofera aceeasi calitate a sunetului, chiar mai buna, ca sistem cu fir, fara mizerie si limitari ale cablurilor.

Este posibil ca setarea unui microfon wireless sa nu para la fel de simpla ca si conectarea unui microfon cu fir. Amintiti-va ca, odata ce ati terminat de citit acest ghid de cumparare, ati fi putut configura deja un sistem wireless cu mai multe canale.

Urmatorul este un ghid generic de pornire care se aplica marea majoritate a sistemelor wireless cu microfon disponibile. Va sugeram mereu sa urmati sfaturile gasite in manualul de utilizare pentru a beneficia la maximum de sistemul dvs. specific.

Porniti receptorul in timp ce transmitatorul este inca oprit. Majoritatea receptoarelor fara fir au o functie de „Frecventa automata de selectie” – apasati butonul respectiv, iar receptorul dvs. va desemna o frecventa.

Majoritatea emitatoarelor wireless au un buton care le va face sa se sincronizeze cu receptorul pe care tocmai l-ati pornit (dupa ce receptorul a ales o frecventa). Apasati acest buton si transmitatorul va actiona pe receptorul pe care tocmai l-ati configurat.

Verificati nivelul semnalului de la emitator si de la receptor pentru a va asigura ca primiti un semnal bun fara nici o distorsiune.

Daca lucrurile suna prea linistit, cu mult zgomot, este posibil ca volumul de control al emitatorului sa fie prea mic. Daca primiti un semnal foarte puternic care suna distorsionat, este posibil ca volumul de pe emitator sa fie prea mare.

Distanta transmitator-receptor are un efect major asupra raportului semnal-zgomot al unui sistem fara fir. Pe masura ce transmitatorul se deplaseaza mai departe de receptor, raportul total semnal-zgomot se inrautateste pe masura ce semnalul transmitatorului devine mai slab.

Cand sistemul se apropie de limita domeniului sau de functionare, rateurile vor deveni mai frecvente si se poate auzi o crestere a zgomotului de fond (suierat).

Indiferent ce faceti pe scena, exista o solutie wireless pentru dvs. Acesta este micul ideal pentru majoritatea vocalistilor. Este, de asemenea, minunat pentru situatii scenice in care un microfon va fi transmis de la o persoana la alta.

Lasă un răspuns