Unde se instaleaza un grup amestec pentru incalzirea in pardoseala?

Incalzirea in pardoseala necesita in mod automat si un grup amestec pardoseala. Fara acest grup de amestec, incalzirea in pardoseala nu poate sa functioneze.

Unde se instaleaza un grup amestec pentru incalzirea in pardoseala?

Un grup amestec pardoseala se instaleaza intotdeauna cand se pune incalzire in pardoseala, indiferent ca aceasta este la o casa sau un apartament, indiferent ca se pune la parter sau la etaj. Fara grup amestec pardoseala acest tip de instalatie nu functioneaza.

Drept urmare, el trebuie montat neaparat.  Unde se instaleaza, mai exact, un grup amestec pentru incalzirea in pardoseala?

Acest grup amestec pardoseala se monteaza pe circuit dupa centrala, in apropierea pardoselii unde sunt montate tevile, inainte de plecarea in circuite (in distribuitoare).  Se monteaza cu o prindere catre returul centralei, prinderea de sus si cu prinderea de jos legata catre turul centralei.

Ce face un grup amestec pardoseala?

Rolul unui grup amestec pardoseala este acela de a mentine constanta temperatura in instalatia de incalzire a pardoselii, indiferent de temperatura agentului termic plecat din centrala.

Acest grup amestec pardoseala poate face amestecul intre agentul termic (apa) din tur venit din centrala sau cazan si agentul termic din returul pardoselii. Cum am mai spus, fara grup amestec pardoseala, instalatia de incalzire prin pardoseala nu functioneaza.

Cum functioneaza un grup amestec pardoseala?

Agentul termic venit de la centrala este injectat printr-o vana cu  doua cai astfel incat temperatura sa fie mentinuta constanta. Capul de reglaj primeste un mesaj de la senzorul de temperatura si atunci cand agentul termic vine cu o temperatura crescuta, se micsoreaza, se inchide, iar cand temperatura este mai crescuta, se deschide, se mareste.

Vana aflata la intrare comandata de capul termostatat permite ajustarea temperaturii de intrare a agentului termic furnizat de cazan pentru a mentine o temperatura constanta in pardoseala.  Astfel se pastreaza temperatura constanta in instalatia de incalzire in pardoseala. De mentionat ca plaja de temperatura este intre 20 si 60 grade Celsius.

De unde cumpar grup amestec pardoseala?

Acest sistem de amestec al agentului termic in pardoseala se poate cumpara numai din magazinele de specialitate. Este un elemente esential, nu poate sa lipseasca din instalatie asa ca un grup amestec pardoseala se cumpara numai de la distriuitorii autorizati, de la magazinele de profil.

Spre exemplu, online se poate cumpara pe shop-einstal.ro iar offline, fizic, de la showroomul situat in Soseaua Mihai Bravu nr.540-562 complex Impact Center sector 3 Bucuresti.

Un asemenea grup amestec pardoseala beneficiaza automat de o garantie de 2 ani, indiferent ca este persoana fizica sau persoana juridica.

Tocmai pentru ca este o piesa fara de care sistemul de incalzire nu poate sa functioneze, este foarte important sa nu se faca rabat la calitate sau la orice altceva. Este bine de avut in vedere atat certificatul de garantie ci si specificul magazinului din care este cumparat.

Producatorul este foarte important. Nu toate firmele care produc piese pentru instalatii sanitare produc si grupuri pentru amestec in pardoseala. De asemenea, trebuie vazuta si pompa cu care este prevazut, aceasta fiind o garantie a calitatii intregului grup amestec pardoseala.

Lasă un răspuns