De ce sa alegi un aparat de sudura de tip invertor

Ești un utilizator profesional de aparate de sudură și cauți modele cât mai performante, care să ofere un randament foarte bun în muncă? În acest caz, cu siguranță trebuie să eviți orice echipamente de tip hobby sau semi-profesionale și să analizezi exclusiv gama de aparate de sudură profesionale.

Aceste modele oferă rezistență la lucru intens, pot fi utilizate în mod durabil, asigurând avantaje clare în utilizare. Și totuși, nu toate aparatele profesionale sunt la fel de performante, există și aici mai multe tipuri, dintre care se remarcă modelele de invertoare de sudură.

Aparatul de sudură de tip invertor – eficiență maximă în utilizare

Chiar și în cazul unei utilizări foarte intense, un aparat sudură invertor se descurcă excelent în orice mediu, de la șantiere până la ateliere auto sau domenii industriale. Aparatul de sudură de tip invertor folosește cele mai noi tehnologii și depășește în eficiență orice model tradițional.

Demn de menționat ar fi avantajul utilizării curentului continuu și oportunitatea garantată de lucru cu orice tip de electrod – bazici, rutilci, inox sau fontă.

Modern și sigur în utilizare, gata pentru orice misiune

De fapt, invertorul este un dispozitiv electric ce permite transformarea curentului continuu in curent alternativ și invers. Este cea mai modernă sursă de curent pentru sudare, căci prezintă un consum mic de material, randament foarte bun, stabilitate ridicată și reglare electronică a parametrilor de sudare.

Aceste invertoare de sudură sunt apreciate în orice tip de utilizare profesională, putând să fie chiar conectate la sisteme automatizate, acționate de roboți.

Economie la consumul de energie electrică

Utilizând un invertor sudura profesional în locul unui aparat de sudură clasic se generează și economii consistene de curent electric. Consumul redus (se poate alimenta chiar și de la prize convenționale, casnice) îl face astfel un echipament extrem de economic, deci cu un randament excelent din toate punctele de vedere!

Uitându-ne și la prețul unui aparat de sudură invertor, vom observa că nivelul este ceva mai ridicat decât în cazul aparatelor tradiționale. Totuși, investiția într-un astfel de echipament merită cu siguranță, căci în utilizarea profesională se vor atinge toate avantajele menționate mai sus, iar diferența de preț va fi destul de rapid amortizată cu succes.

Cum funcționează un invertor de sudură

În cadrul unui model de astfel de invertoare de sudură, „curentul trifazat preluat de la rețea este redresat și alimentat într-un schimbător de frecvență cu tranzistoare de putere, comandat de un sistem electronic cu circuit integrat, care supraveghează menținerea parametrilor curentului de sudare și permite reglarea acestora pe bază de comandă program.

Pentru alimentarea arcului electric de sudare, curentul de frecvență ridicată de 20 – 50 kHz este transformat cu ajutorul unui transformator, redresat și apoi filtrat”, se precizează pe website-ul Detop.ro, magazin online specializat în aparate de sudură operat de o firmă ce este importator direct pe piața românească.

Se pot comanda astfel orice tipuri de aparate de sudură, la cele mai bune prețuri, inclusiv invertoare de sudură fabricate sub cele mai cunoscute mărci internaționale din acest domeniu.

Lasă un răspuns