Top 3 tendinte in productia de baterii auto

În ultimii ani, vânzarea componentelor auto a devenit din ce în ce mai accesibilă, extinzându-se mai ales în mediul online. În prezent, pe piața de specialitate este disponibilă o gamă variată de produse, iar bateriile auto nu fac excepție de la această regulă. Astfel, producătorii tind să-și optimizeze în mod constant acumulatorii pentru a oferi consumatorilor produse de calitate.

Alegerea bateriei potrivite

Dacă ai nevoie de o baterie nouă pentru mașina ta, ar trebui să ai în vedere câteva criterii în cadrul procesului de selecție. Prin urmare, ar trebui să ții cont de:

  • Este important să intre în compartimentul rezervat acumulatorului auto.
  • Este important să eviți utilizarea unei baterii care are o capacitate mai mare sau mai mică de alimentare decât este specificată în manualul tehnic al automobilului. Acesta se măsoară în A/h (amperi/oră). De altfel, cu cât capacitatea este mai mare, cu atât bateria este mai puternică.
  • Curentul de pornire la rece. Pentru a porni ușor mașina, alege o baterie care să aibă un curent mare de pornire. reprezintă curentul pe care un acumulator auto nou, complet încărcat, poate să îl furnizeze continuu, timp de 10 secunde și să asigure la – 18 grade o tensiune de minim 7,5 V.
  • În cazul autovehiculelor convenționale, tensiunea este de 12 V, în general.

Când e necesar să schimbi bateria auto

De regulă, durata de funcționare a unei baterii auto este de aproximativ 4 ani. Dacă atunci când introduceți cheia în contact, starterul scoate un zgomot ciudat, poate însemna că bateria ar trebui înlocuită. De asemenea, dacă observați că există anumite fisuri pe capacul bateriei sau striații ciudate ar trebui să schimbați acumulatorul auto.

Care sunt cele mai bune mărci de baterii auto

Atunci când ai nevoie de o nouă baterie pentru mașina ta, poți apela cu încredere la Sorgeti, unul dintre principalii furnizori de baterii auto-moto, de staționare și de tracțiune din țara noastră. În altă ordine de idei, dacă vizitezi website-ul companiei, vei avea posibilitatea de a opta pentru un acumulator auto la un preț accesibil. În plus, vei putea beneficia de service gratuit atunci când va trebui să efectuezi verificarea obligatorie la șase luni sau în cazul unei posibile defecțiuni.

Ce tip de baterie ar trebui să aleg

După cum spuneam mai sus, piața este destul de variată astfel că în ziua de astăzi ai la dispoziție o multitudine de produse la prețuri pentru toate buzunarele. Iată care sunt câteva din tendințele existente pe piața de specialitate în ceea ce privește producția de baterie auto:

  1. Baterii auto ZAP

De regulă, poți găsi baterii auto Zap la prețuri cuprinse între 185 lei și 700 lei în funcție de bugetul pe care l-ai stabilit, dar și de specificațiile tehnice, bineînțeles.

  1. Baterii auto SORGETI

Aceste baterii de calitate superioară le poți achiziționa la cel mai bun raport calitate-preț (între 250 și 428 lei).

  1. Baterii auto VARTA

În ceea ce privește bateriile Varta, cei care au nevoie de noi acumulatori au posibilitatea de a cumpăra aceste produse la prețuri cuprinse între 370 și 600 lei.

Pentru a afla mai multe detalii și specificații tehnice, dar și pentru a consulta oferta completă, accesează website-ul magazinului Sorgeti.

Lasă un răspuns