Vrei să-ți mărești sânii? Află din timp cum te poți pregăti pentru această operație

Cunoscută frecvent sub denumirea populară de silicoane, operația de mărire a sânilor este una dintre procedurile chirurgicale la care apelează multe dintre femei cu scopul de a-și aduce corpul la forma mult visată.

Dacă îți dorești un bust generos, ar trebui să te informezi din timp, înainte să apelezi la această intervenție.

Candidata ideală 

Orice femeie cu o stare generală de sănătate bună, care are vârstă minimă de 18 ani și dorește să-și mărească dimensiunea sânilor poate apela la un medic specialist pentru realizarea unei astfel de operații.

Odată cu trecerea anilor, sânii îmbătrânesc și își pierd din fermitate și din elasticitate, iar în anumite situații (de exemplu, după naștere) scad în greutate sau se lasă.

De regulă, în cazul implanturilor cu silicoane introduse prin șanțul inframamar, țesutul mamelar nu va fi atins în timpul intervenției datorită faptului că acestea sunt inserate în spatele glandei mamare. În consecință, glanda mamară se poate dezvolta independent de prezența implantului.

De asemenea, pentru obținerea unor rezultate optime, deosebit de semnificativă este relația de comunicare deschisă cu medicul specialist, dar și așteptările realiste pe care trebuie să le aibă orice pacientă.

Ce presupune operația de augumentare mamară

Operația de mărire a sânilor este intervenția prin intermediul căreia sunt inserate implanturi cu silicon sau ser fiziologic (în anumite situații) în interiorul sânilor, datorită unor incizii, obținându-se astfel un bust voluminos și atractiv.

Tipuri de incizii efectuate

  • Incizia inframamară – atât glanda mamară, cât și glandele galactofore nu sunt secționate, acest tip de incizie nu afectează capacitatea de alăptare.
  • Incizia peri-areolară – cicatricea este foarte puțin vizibilă și se vindecă rapid, aceasta este utilă și în cazul unui lifting al sânului (mastopexie periareolară).
  • Abordul transaxilar – incizie care se realizează în axilă, de unde se creează un tunel spre zona sânului. La nivelul sânului nu se va observa nicio urmă, iar cicatricea axilară va fi bine camuflată.

Alte tipuri de proceduri utilizate în afara silicoanelor

O altă modalitate prin intermediul căreia se poate schimba dimensiunea sânilor, în afara silicoanelor, este injectarea la nivel bustului al unui depozit de grăsime proprie extrasă prin mici puncționări din diferite zone corporale (abdomen, flancuri, coapse etc).

O altă procedură la care apelează femeile este injectarea altor substanțe care pot fi resorbite destul de repede în organism, de pildă acidul hialuronic.

Mărimea ideală

Toate femeile care doresc să-și îmbunătățească aspectul fizic, ar trebui să aibă așteptări realiste fără să exagereze, dorindu-și mărimi foarte mari. Cu cât dimensiunile sunt mai mari, cu atât mai mult există posibilitatea ca sânii să se lase mai repede. De altfel, discuția cu medicul specialist din cadrul consultației este foarte importantă deoarece mărimea și tipul de implant se va alege în funcție de datele anatomice de care dispune pacienta. Cele mai semnificative criterii după care se va alege implantul sunt diametrul toracelui, al sânului și, bineînțeles, laxitatea acestuia.

Prețul silicoanelor diferă în funcție de mai mulți factori, de la tipul de implant utilizat până la tipul de incizie efectuată ș.a.m.d.

Dacă v-ați hotărât să vă faceți o operație de mărire a sânilor și aveți nevoie de mai multe informații despre implanturile mamare, accesați site-ul drpanturu.ro și programați-vă la o consultație.

Lasă un răspuns