Poate un incarcator micro USB oarecare sa incarce orice dispozitiv micro USB?

In momentul in care iti cumperi un smartphone nou, cu siguranta acesta va veni la pachet cu doua accesorii foarte importante, pe care le vei putea folosi ori de cate ori iti vei dori, asa ca pentru a asculta muzica sau pentru a vorbi la telefon, pe langa dispozitiv vei primi si o pereche de casti originale.

Pe langa castile originale pe care le vei primi odata cu telefonul, in pachetul acestuia vei mai gasi si un incarcator telefon, pe care va trebui sa il pastrezi in cele mai bune conditi, datorita faptului ca un asemenea accesoriu are o importanta majora in ceea ce priveste functionarea telefonului.

In cazul in care incarcatorul telefonului tau, fie datorita modului in care a fost pastrat, fie din diferite alte motive, nu mai functioneaza la capacitate maxima, va trebui sa iti cumperi de urgenta un alt incarcator, pentru ca fara un astfel de accesoriu, bateria telefonului nu va putea sa se incarce, iar un telefon fara baterie, nu poate sa functioneze.

In momentul in care vrei sa iti cumperi un incarcator pentru smartphone, vei putea sa gasesti incarcatoare Apple, iar acestea sunt destinate pentru a se incarca orice model iPhone, sau ori ce tableta a acestui brand.

Vei mai putea sa iti indrepti atentia si spre incarcatoare Micro USB, care pot sa fie folosite pentru a se incarca orice smartphone care are sistemul de operare Android instalat, dar astfel de incarcatoare sunt compatibile si cu telefoanele care au sistemul de operare Blackberry sau Windows Phone.

Ei bine, aceste incarcatoare sunt mult mai des intalnite, pentru ca indiferent de faptul ca ai un telefon mobil inteligent de la Samsung de exemplu, si mai ai un smartphone din gama Lumia, a celor de la Nokia, in cazul in care incarcatorul telefonului Nokia este defect, poti sa folosesti incarcatorul terminalului Samsung.

Exact la fel stau lucrurile si daca situatia este inversa, pentru ca si pentru incarcarea unui telefon Samsung, poti sa folosesti incarcatorul unui telefon Nokia de exemplu, sau a unui model Sony, HTC sau al oricarui brand care are sistemul de operare Android, Blackberry sau Windows Phone.

Aceste incarcatoare pentru smartphone sunt ideale si datorita faptului ca pot sa fie folosite pentru a incarca o tableta de exemplu.

In cazul in care ai o tableta de la un producator oarecare, iar aceasta are sistemul de operare Android, atunci vei putea cu siguranta sa iti indrepti atentia spre un incarcator universal de tip Micro USB.

Din pacate insa, in ceea ce priveste terminalele Apple, lucrurile nu stau chiar atat de simplu, pentru ca un incarcator Apple poate sa fie folosit doar pentru a incarca un telefon al acestui brand, sau pentru a incarca o tableta tot de la Apple.

Acest lucru cu siguranta ii dezavantajeaza pe utilizatorii care au un terminal Apple, pentru ca in cazul in care incarcatorul terminalului se deterioreaza sau se strica, atunci trebuie sa isi cumpere un alt incarcator.

Cei care au un telefon sau o tableta cu sistemul de operare Android, pot sa foloseasca un alt incarcator compatibil, fara nici o problema.

Lasă un răspuns