Despre stilurile de scris pentru optimizarea SEO

Foloseste o deschidere/fraza care sa atraga atentia: Pe Internet, oamenii cauta mai mult decat citesc. Primele propozitii din primul paragraf vor decide daca vor continua sa citeasca.

Aceste propozitii ar trebui sa stabileasca despre ce este vorba in articol si sa „prinda” cititorul. Cotatiile, intrebarile ipotetice si alte dispozitive care pot atrage atentia pot fi folosite. Dan Bradu te poate ajuta sa gasesti cele mai importante informatii despre SEO.

Dati fiecarui punct un scop: Primul paragraf ar trebui sa spuna cititorului dvs. despre ce este vorba in articolul dvs., iar ultimul ar trebui sa rezume punctele pe care le-ati parcurs. In corpul articolului, trebuie sa va concentrati asupra unui singur subiect pe baza paragrafului de deschidere.

De exemplu, daca una dintre frazele dvs. de deschidere contine: „Milioane de calatori merg in fiecare an in Paris datorita istoriei, restaurantelor si cumparaturilor”, paragrafele corpului ar trebui sa discute despre istorie, restaurante si cumparaturile  din Paris, in aceasta ordine.

Asigurati-va ca fluxul sentintelor este scurt: frazele scurte sunt mai bune decat cele mai lungi, dar propozitiile nu ar trebui sa sune ciudat sau sa fie abrupte. Un semn al unei structuri incurcate incepe cu o propozitie ce foloseste cuvinte precum „oricum”, „pentru ca”, „in plus” si „si”. Luati in considerare utilizarea unuia dintre aceste cuvinte pentru a va alatura propozitiei cu propozitia anterioara.

Pastrati o formulare simpla: cuvintele mai simple sunt mai bune decat cele complexe. Daca un cuvant are doua sau trei silabe, exista de obicei o inlocuire mai scurta, cum ar fi „ganditi” in loc de „a gandi”. Cititorii sunt impresionati cand comunicati rapid si usor ceea ce trebuie sa stie: formularea fantezista poate impiedica acest lucru cateodata.

Font si dimensiune: Utilizati Times New Roman, dimensiunea 12, cu exceptia cazului in care ati fost instruit altfel.

Tonul.

Luati in considerare audienta: tonul articolului ar trebui sa fie intotdeauna atragator si informativ. Imaginati-va cine sunt potentialii dvs. cititori si ce spera sa obtina dintr-un articol, apoi scrieti in functie de ateptarile lor.

Nu te referi la articol: Cititorii tind sa fie mai interesati de materialele care ii angajeaza personal. Referindu-te la articol, folosind expresii precum „acest articol va examina”, perturba sensul apropierii de cititor, pare ca textul nu este adresat persoanei care il citeste. De asemenea, pentru a include o lista de puncte, spuneti ceva de genul „Iata cinci motive …” si nu „Urmatoarele sunt cinci motive …”

Scrieti la persoana a treia: fiecare articol are rolul de a vorbi pentru sine cu informatii de inalta calitate, in loc sa se bazeze pe reputatia scriitorului. Nu folositi cuvintele „eu”, „eu”, „meu”, „a mea”, „noi”, „nostru” sau „a noastra”, daca nu ati fost instruit altfel. Desi este acceptabil sa utilizati „el”, „ea”, „tu”, „dvs.” si „al tau” pentru a evita sondarea pretentioasa, nu va adresati cititorului direct cu aceste cuvinte, daca le puteti evita. „El” si „ea” sunt folosite numai atunci cand se refera la o anumita persoana. In caz contrar, folositi „ei”, „ei”, „unul”, „o persoana”, „cei care”, „oameni” etc.

Lasă un răspuns