Ce tipuri de optimizare SEO se folosesc mai des?

Smartseopack.com ofera consultanta in optimizarea SEO, despre care vom detalia mai jos, in special despre tipurile de optimizare SEO folosite.

O prima clasificare – optimizare interna si externa. Optimizarea interna depinde doar de echipa SEO, iar optimizarea externa nu depinde doar de echipa SEO, ci si de calitatea site-ului promovat.

O a doua clasificare – white hat SEO, black hat SEO si gray hat SEO. Aceasta clasificare se face in functie de gradul de moralitate, iar denumirile in limba engleza duc spre intelegerea metodei folosite, pentru ca white hat se refera la respectarea stricta a politicilor impuse de motoarele de cautare, black hat foloseste manipularea perceptiei motoarelor de cautare asupra calitatii site-ului, iar gray hat este o combinatie a celor doua.

Revenind la optimizarea interna si externa, iata diferentele intre cele doua metode: optimizarea interna se realizeaza prin modificarea tagurilor meta, a imaginilor si informatiilor de pe site-ul respectiv prin rescrierea unor link-uri conforme cu motoarele de cautare, procedeu numit si SEO friendly.

Optimizarea externa se realizeaza mai usor de cat optimizarea interna, pentru ca se obtin link-uri de la alte site-uri catre site-ul optimizat. In primul rand se inscrie respectivul site in directoarele web si apoi se redacteaza articole interesante care se vor publica, iar dupa publicarea articolelor se publica link-urile pe retelele de socializare pentru o vizualizare cat mai mare.

Revenind la white hat SEO, black hat SEO si gray hat SEO, dupa cum spun si denumirile, exista tehnici de SEO care folosesc anumite metode, dar statistica spune ca gray hat SEO este cel mai des folosit, combinand white hat cu black hat SEO, aceste metode trebuie folosite cu mare atentie in scopul nepenalizarii de catre motoarele de cautare, pentru ca site-ul sa nu fie bannat.

Exista si SERP, de la Search Engine Results Page, reprezinta lista cu pagini web care au cuvintele cautate de utilizator. Trei elemente componente au rol decisiv: cuvintele cautate de utilizator, listele lui Google in functie de algoritmi si listele platite care contin reclamele care apar la cuvintele cheie. SERP este important pentru webmasteri, mai ales ca statistica spune ca 70% din utilizatorii de Internet nu cauta decat pe prima pagina afisata de motoarele de cautare din comoditate.

Companiile SEO cunosc foarte bine aceste tipuri de optimizare SEO si decid in consecinta ce este indicat sa aplice clientilor care nu cunosc cum functioneaza SEO. Este foarte important sa fie respectate conditiile impuse de motoarele de cautare, in principal de Google, pentru ca orice client care apeleaza la optimizare, dar observa ca i s-au oferit servicii care nu dau rezultate, pot sa apeleze la alta companie de SEO, lucru neplacut atat pentru client, cat si pentru furnizorul de SEO.

De aceea este important ca si clientul sa fie cat de putin informat in legatura cu aceste tipuri de optimizare SEO folosite mai des, pentru ca in final sa constate daca aplicarea acestor optimizari a fost benefica si trebuie pastrata in permanenta pentru cresterea vizibilitatii online si a afacerii.

 

 

 

 

 

 

 

 

Lasă un răspuns