Mirese de duminică

Ţin să-i mulţumesc Celui de Sus că m-a binecuvântat cu o biserica ortodoxă în faţa blocului. Asta ca după nopţile albe de sâmbătă spre duminică, să fiu trezit la realitate de orchestra toacă-clopote de la ora 9:00. Norocul meu e că nu au difuzoare afară, ca la alte lăcaşuri de cult. Nici aglomeraţie prea mare nu au, fapt observat la închiderea geamului din fiecare duminică dimneaţă, moment de întrerupere ale viselor mele colorate. Nu ştiu şi nici nu m-am documentat exact despre cine are prioritate, biserica sau blocurile care o blindează, dar aş paria totuşi pe prima variantă. Nu că asta ar fi o scuză pentru deranjul fonic si parfumat de tămâie.

Toate astea nu sunt nici pe departe deranjante, dacă luăm ca termen de comparaţie nunţile de duminică. Pe cele de sâmbată le iert („Iartă-i Doamne, că nu ştiu ce fac”). Însă cei care mă deranjează duminică cu lăutari şi taraf în faţa blocului nu au nici o scuză. Cât de grabit trebuie să fii ca să spui „Da” duminica? Şi mai precis de ce sunt aşa de grabiţi? („Who knocked you up, honey ?”). Când aţi văzut, de la revoluţie încoace, vreo mireasă urcând intr-o Dacie, si nu ma refer la Logan ? Exact. Nici eu. Pentru asemenea spectacol lipsit de orice urmă de fast, vă invit la mine în faţa blocului, iar pentru o imagine mai de ansamblu vă rog urcaţi. Pe jumătate dintre „fericite” le-aş intreba: „În ce lună eşti şi cu cine?”. Însă ţin prea mult la pielea mea ca să fac asta, iar mustăciosul îmbracat în mire cu scobitoarea între dinţi nu pare genul care ar aprecia sarcasmul meu. Încă o întrebare existenţială care nu mă lasă să închid ochii noaptea (sau mai precis în dupămesele de duminică) şi vă las „în plata Domnului”. 20-30 de oameni ? Aştia sunt toate rudele slash cunoştinţele slash prietenii mirilor ? Păi dacă urlu tare la Motoare că mă însor se găsesc cel puţin 50 de emo care să vină să râdă de mine imbrăcat la patru ace.

Şi, by the way, când se ţine petrecerea? Duminică spre luni noaptea ? Ah.. pardon… acum mi-am dat seama. Nunţile de duminică nu sunt motiv de sărbatoare.

Gata. V-am lăsat. Sunt răcit cobză şi aberez. Need a cup of tea. Bye.

Lasă un răspuns