Nanosecunda de Bucuresti

Hello, my friends. Am revenit. Mai in varsta si mai intelept sau mai batran si mai obosit. Am crescut de cand nu ne-am intalnit si de cand nimeni nu a comentat niciunul din articolele mele copiate sau inspirate din alte surse.

Am avut o revelatie. Am inceput sa inteleg Bucurestiul. Trebuia doar sa gasesc raportarea la cele trei dimensiuni ale spatiului si la timpul masurat aici intr-un stil cu totul diferit de locul unde a fost odinioara „acasa”. Daca am fraze prea lungi si prea intortocheate este pentru ca imi pierd ideea pe la mijlocul lor…. Ce ziceam ?

indexRevenind la revelatie. Ca asezare in spatiu, Bucurestiul e usor de gasit. Luati-va doar dupa miros. Veti da de un imens santier unde evreii, turcii, austriecii si toate celelalte neamuri care altadata ne cucereau, acum construiesc o Romanie mai „eterna” si mai „fascinanta” ca oricand.

Ei, cat despre timpul si scurgerea lui a fost un pic mai greu sa o diger. Cheia statea in nanosecunda de Bucuresti. Va rog sa nu cautati pe wikipedia definitia nanosecundei. Va informez eu, dar sa inregistrati. Este intervalul de timp dintre momentul in care lumina semaforului emite culoarea verde si tipatul primului claxon din nesfarsita coloana de masini. Este absolut esential sa intelegeti aceast lucru. La el se raporteaza absolut orice in capiatala. Si nu ma refer doar la circulatie, ci la tot restul. Sper ca am fost destul de clar. Repet: nanosecunda de Bucuresti.

Chiar daca nu sunteti nascut si crescut in cuibul central al patriei este vital sa aplicati regula nanosecundei, regula ce deriva din unitatea de timp. Puteti sa o aplicati preventiv, sau daca vi se pare ca cel din fata este adormit, sau pur si simplu vreti sa va integrati in peisaj si sa fiti primul din intersectie care isi foloseste masina pe post de trompeta. Folositi-o. In caz contrar, veti fi cel caruia i se aplica. Aviz celor din provincie si care lucreza in zona. Uitati-va locul de bastina, regulile de comportare in societate, cei sapte ani de acasa si tot tacamul lucrurilor care va incadreaza in nice guys. That’s because nice guys finish last…

P.S. Strada unde am pupat-o pe Mimi se intersecteaza cu Strada unde am intalnit-o pe Ana ?

Lasă un răspuns