…de inginer

inginerBlog de inginer scrie mai sus, chiar sub numele meu. Imi dau seama ca desi sunt unul, nu v-am plictisit pana acum cu nici un detaliu tehnic, nici macar o grinda sau un stalp bine realizat, nici o structura in colaps sau vreo reusita persoanala. Am sa ma revansez. Si incep cu cartea mea preferata, care ma bate la cap, ma urmareste si ma haituieste zi si noapte. E vorba de P100 – 1 /2006, adica pentru necunoscatori Codul de proiectare seismica – Partea I – Prevederi de proiectare pentru cladiri. Bazele proiectarii structurilor in constructii. Cineva sa ma lamureasca si pe mine de ce naiba se numeste Partea I, cand de fapt e singura parte. E singurul act oficial elaborat dupa 2000 la adresa caruia nu am de comentat. In rest….

Normativele si stasurile din domeniul nostru sunt precum starea de spirit romaneasca. Regula „dupa cum bate vantul” se aplica de minune pana si in domeniul asta. Iar chinurile de aliniere la structura fortata a uniunii europene nasc adevarate aberatii. Aviz profesorilor doctorilor ingineri (etc. loc de alte titulaturi pompoase) care o dau in bara pana si la o simpla traducere.

Ma intreb daca Mos Craciun citeste blogul meu. In caz afirmativ am sa-l rog din timp, ca de Craciun sa-mi aduca mie si colegilor mei de breasla un normativ nou de vant, sau macar sa traduca Eurocode 1 corect. Sau daca e darnic, sau mai bine zis foarte darnic sa-mi bage si mie in cap tot ce trebuie sa stiu despre constructiile de beton si metal pentru examenele de miercuri si joi. Asa ca un premiu anticipat ca am fost copil bun anu’ asta si am plecat de acasa. …. Nu, nimic (imi face semn spiridusul din capul meu). Nici macar marmota aia nu are pile suficiente la el. …Am inteles… E in hibernare pana la iarna. Dar mie deja mi-e frig. Nu se pune ? Nu.

Lasă un răspuns